WORFOR! bogen

Forunderlige fortællinger i et legende naturvidenskabeligt univers

7883 ISUU Forside (1)

Bogen kan købes gennem forlaget Dafolo. Fra bogens bagsidetekst: Børn gør det hele tiden – de spørger ”hvorfor?” De 11 forunderlige fortællinger i denne bog åbner et legende univers, der netop svarer med sit eget [Worfor!] – bogens særlige sammentrækning af workshop og fortælling.

Hver fortælling tager fat på et naturvidenskabeligt emne lige fra det mikroskopiske; grundstoffer, proteiner og molekyler, til det makroskopiske; solsystemet og universet. Fra det allerældste; grundfjeldet og dinosaurer, til det nutidige og fremtidige; robotter og ekspeditioner til Mars.

De farverige og sprudlende fortællinger er skrevet i øjenhøjde med de 5-8-årige og har til hensigt at tænde en gnist af interesse og nysgerrighed hos børnene, der kan udvides og næres gennem de mangesansede pitstops med aktiviteter, der hører til hver fortælling. 

  • Undersøgelser & forsøg
  • Visuelle opgaver & kunst 
  • Bevægelse & leg
  • Filosofiske spørgsmål & øvelser 
  • Mad med tema

Med bogen i hånden har pædagoger, børnehaveklasseledere og lærere adgang til et let formidlet naturvidenskabeligt univers, hvor man hurtigt kan vælge de helt rette fortællinger og aktiviteter, der passer til den enkelte børnegruppe og den tid, man har til rådighed.

Fra anmeldelsen på Folkeskolen.dk:

Et multivers for sig, hvor det bliver endnu tydeligere, hvilken vældig ambition forfatteren har med sit værk...Alt, hvad jeg i øvrigt kunne skrive, ville (også) være en fattig afglans af nævnte indledning om det magiske læringsrum; den være hermed anbefalet som den bedste introduktion: Hvis man ikke er faldet pladask efter endt læsning, så ved jeg ikke…”

Fra materialevurderingen og lektørudtalelsen på DBC:

Det er en fantastisk forunderlig bog, som sprudler af kreativitet. Den indbyder til mange timers eksperimenterende forundringsstunder. Den er en gave til enhver, der vil arbejde legende og åbne det naturvidenskabelige univers for og med børn.”

© Copyrights

Copyright Tine Sletting Jacobsen for Fotos til Palæontologens tidsrejse, KROPPEN og Astronomens campingferie under Formidling.

Tak til Rishi - happylivingmedia.com for fotos af Palmekål og Planter er magiske under Store akvareller for voksne